Rondleiding

Tuinwerk

De tuin

In de tuin groeien allerlei bessen die we verwerken tot sappen en jam. Ook hebben we een boomgaard met appel, peer, pruim en kers, een pompoenveld, vijgenbomen en vind je verschillende soorten bloemen. 

Ook de vogels kunnen bij ons goed terecht, over het hele terrein hebben we struiken geplant met bessen waar de vogels van kunnen eten.

Kas en tunnelkas

De glazen kas wordt vooral voor druiven en andere warmte minnende en kwetsbare planten zoals tomaten en paprika’s gebruikt.  De tunnelkas gebruiken we voor de opkweek van plantjes.

Deelnemerstuintjes

Deelnemers kunnen in het voorjaar kiezen of zij een eigen tuintje willen. Hierin mogen ze hun eigen groente of fruit of bloemen of een combinatie kweken; ieder naar eigen smaak. Leuk om te zien. Het onderhouden doen ze zelf, met hier en daar wat hulp.

Atelier

atelier

Voor ieder wat wils. Van speksteen bewerken tot breien. Van schilderen tot klei en keramiek. Van fröbelen tot ware kunstwerken maken. Voor alles is ruimte in ons atelier.

Kantine

Elke dag is er genoeg te doen in de kantine. We zorgen er samen voor dat het netjes blijft en dat de afwas wordt gedaan. Ook verwerken we in de kantine klein fruit tot jam en vruchtensappen of bakken we een lekkere taart voor bij de koffie.

Dieren

Dierenplein 

Een gezellig plein met schapen, cavia’s, konijnen, varkentjes en paarden. Iedere dag moeten deze dieren verzorgd worden. De stallen worden schoongemaakt, eten en drinken wordt bijgevuld en het plein wordt netjes aangeveegd. Ze vinden het heerlijk om lekker geknuffeld en geborsteld te worden.

Volière 

Op het plein bij de kantine vind je de volière. Je kunt hier allerlei kleine vogels bekijken en verzorgen.

Kippenparadijs

Wat een kippenhok! Kippen, parelhoenders en kalkoenen kunnen in deze tuin helemaal kip zijn. Er is schaduw, beschutting, licht en water. In de tuin staan bomen en vaste planten. En ze zitten er veilig beschermd tegen vossen en buizerds. Als je het leuk vindt mag je in de kippentuin rond lopen.

Hout

Wij verkopen het hele jaar gekloofd haardhout. Het hout is afkomstig uit Lelystad of directe omgeving en is een product van verantwoord bosbeheer.

Impressie open dag

Ieder jaar organiseren we samen met onze buren, zorgboerderij Lelystad en zorgboerderij Flevo Zon, een open dag. Een superleuke dag waar onze deelnemers ook bij helpen als ze dat willen.

Bospad Nordaan

Een korte wandeling om onze boerderij, in de bosrand kom je bankjes tegen waar je even kan rusten. Een fijne plek voor een goed gesprek. In de bomen langs het pad hangen ruim 30 zelfgemaakte vogelhuisjes. Het bospad is vernoemd naar Daan en Norman, de twee deelnemers die zich enorm hebben ingezet om het pad te maken.

Winkeltje

Kom eens langs 

Cadeautjes of iets leuks voor jezelf? In het winkeltje verkopen we allerlei zelfgemaakte werken. Keramiek, kaarsen, breiwerk en kaarten kan je bij ons komen bekijken. 

Wil je iets laten maken? 

Heb je een (cadeau)idee? Stel ons een vraag, dan kijken we of we het voor je kunnen maken. 
Over de levertijd kunnen we in ieder geval zeggen dat het morgen niet af is.