Meer dan een Zorgboerderij

Groei-end wil niet alleen bezig zijn op de eigen plek. Zo willen we meer diensten ontplooien buiten de grenzen van de boerderij en tegelijkertijd meer mensen trekken naar het terrein. Dynamischer dus.

De boerderij bekijken

De boerderij ligt in een mooie groene omgeving en we willen dit plekje graag delen met anderen. Je mag vrij rondlopen en eventuele vragen stellen aan de deelnemers. Het terrein is rolstoel toegankelijk en er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen.

Thema Duurzaamheid

Eind augustus 2014 openden wij een informatiepunt over zonne-energie. Op verschillende daken van de boerderij liggen 90 zonnepanelen en drie heatpipes die ruimschoots voldoen aan de energiebehoefte van het bedrijf. Via een monitor wordt de energie opbrengst inzichtelijk gemaakt en kun je kijken hoe het systeem werkt.
Naast de zonne-energie zuivert de boerderij afvalwater, vangt regenwater op voor besproeiing van de planten, voorziet door compostverwerking in mestbehoefte voor de planten. Stap voor stap meer zelfvoorzienend.
Voor de agrarische tak gaat de zorgboerderij uit van de biologische principes.

Plantverkoop

In de tunnelkas kweken wij diverse tuinplanten waaronder Hosta, Kardoen , Zonnehoed en kruiden. Zo nodig kunnen wij ook kweken ‘ in opdracht ‘.  De moeite waard om langs te komen!

Onderhoud gemeentelijke bomensingel, grasmaaien van openbaar groen en zwerfvuil opruimen. De zorgboerderij houdt met de deelnemers de omgeving netjes en verzorgd.