Vele jaren hebben wij met plezier in de landbouw en zorgsector gewerkt.

Sietse is na de landbouwschool vakbekwaam hovenier geweest en heeft daarna a+b verpleegkundige opleidingen voltooid en is leraar verpleegkunde. Heeft o.a. 16 jaren gewerkt in het psychiatrisch centrum van AMC/de Meren en 3,5 jaar bij Kwintes Lelystad. Menja is verpleegkundige geweest in Zuidelijk Afrika en in het ZuiderZeeZiekenhuis Lelystad.

In ons werk ervaarden wij een gemis

We zagen hoe moeilijk het was voor mensen met psychiatrische aandoeningen geschikte activiteiten aan te bieden en …..voor langere tijd. Vooral de periode na een opname is erg kwetsbaar. De kans was groot dat men door de verwardheden aan de zijlijn van de samenleving bleef staan. Talenten van mensen bleven soms onbenut en dit hing weer samen met een gebrek aan voorzieningen. Wij wilden voorzien in deze tekorten.

Na een zoektocht ontstond het verlangen om een zorgboerderij te beginnen.

In 1999 zochten we contact met gemeente Lelystad en ……werden serieuze kandidaten voor een stuk grond waarop de gemeente landbouw – en zorgactiviteiten mogelijk wilde maken. Wij gingen enthousiast aan de slag. De zorgboerderij werd in 2003 gebouwd.

Identiteit

Door onze manier van werken, omgaan met elkaar , en respect voor de schepping , willen we de mensen een tipje van de hemel op aarde aanbieden. Sietse en Menja handelen vanuit een evangelisch christelijke visie. Iedereen is echter welkom. Wij vinden het belangrijk dat we elkaar respecteren in wie en wat we zijn. Wij dringen onze overtuiging niet op maar vragen wel respect hiervoor.