Meer dan een Zorgboerderij

Groei-end wil niet alleen bezig zijn op de eigen plek. Zo willen we meer diensten ontplooien buiten de grenzen van de boerderij en gelijkertijd meer mensen trekken naar het terrein. Dynamischer dus.

De boerderij bekijken

De boerderij ligt in een mooie groene omgeving en we willen dit plekje graag delen met anderen. U mag vrij rondlopen en eventuele vragen stellen aan de deelnemers. Het terrein is rolstoel toegankelijk en er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen. Op de middenberm staat een huisje, ” het Rustpunt ” bedoeld voor wandelaars en fietsers. In ” het Rustpunt ” kunnen ook boeken worden geruild. Het terrein is rolstoel toegankelijk en er zijn aangepaste sanitaire voorzieningen.

Inzameling van kleding, schoenen, gordijnen t.b.v. Sam´s Kledingactie voor Cordaid

Doel van Sam’s kledingactie: zamelt in voor Cordaid Mensen in Nood. Cordaid Mensen in Nood zet zich wereldwijd in voor noodhulp-, wederopbouw-, en preventieprojecten. Cordaid vertegenwoordigt alle aspecten van ontwikkelingssamenwerking en de opbouw van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden.

Verhuur van de faciliteiten

Gaandeweg blijkt dat er belangstelling is om de boerderij te huren voor een feestje , bijeenkomst , jubileum. Voor informatie kunt u bellen naar 0640048604.

Thema Duurzaamheid

Eind augustus 2014 openen wij een informatiepunt over zonne-energie. Op verschillende daken van de boerderij liggen 90 zonnepanelen die ruimschoots voldoen aan de energiebehoefte van het bedrijf. Via een monitor wordt energie opbrengst inzichtelijk gemaakt en kunt u kijken hoe het systeem werkt.
Naast de zonne-energie zuivert de boerderij afvalwater , vangt regenwater op voor besproeiing van de planten , voorziet door compostverwerking in mestbehoefte voor de planten. Stap voor stap meer zelfvoorzienend.
Voor de agrarische tak gaat de zorgboerderij uit van de biologische principes.

Plantverkoop

In de tunnelkas kweken wij diverse tuinplanten waaronder Hosta, Kardoen , Zonnehoed, Kruiden. Zo nodig kunnen wij ook kweken ‘ in opdracht ‘.   De moeite waard om langs te komen! Onderhoud gemeentelijke bomensingel , grasmaaien openbaar groen , zwerfvuil opruimen. De zorgboerderij houdt met de deelnemers de omgeving netjes en verzorgd.

Creatieve therapie

Naast de creatieve activiteiten biedt de zorgboerderij ook mogelijkheden voor creatieve therapie door een erkende creatieve therapeut. willen wij over een jaar een creatieve therapie(HBO) invoeren voor deelnemers met gecompliceerde diagnoses. Hiervoor zoeken wij multidisciplinaire samenwerkingsverbanden. Opgeleid bij Hogeschool Stenden Leeuwarden.

Overige Diensten